Výborné a slaďoučké sušené švestky. Ideální na pečení, ale i jako zdravá svačinka. Navíc jsou natural!
Složení: Sušené švestky.
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Bulharsko
Upozornění: Švestky jsou sušeny bez použití konzervantů. Případný bílý povlak není na závadu, jedná se o vysrážený cukr. Výrobek může obsahovat skořápky/pecky. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.
Slivoň švestka je známý strom z rodu slivoň (Prunus) a čeledi růžovitých. Plodem slivoně švestky je švestka. Je to peckovice modré až fialové barvy, mírně nasládlé chuti. Plody se konzumují syrové, konzervované mražením, nebo kompotované. Vyrábějí se z nich povidla, plní se jimi ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se, nebo se z nich po zkvašení destilací vyrábí slivovice.
Plody švestky obsahují organické kyseliny (např. jablečná), třísloviny, dusíkaté látky, minerální látky (sodík, draslík, fosfor, vápník, hořčík, železo) a vitamíny (provitamín A 0, B1, B2, K a C).
Nejčastější využití najdou švestky při pečení buchet, koláčů, bublanin a dalších dezertů a přípravě švestkových knedlíků. Nesmíme zapomenout na velmi chutná švestková povidla. Dokonce můžeme vyzkoušet nahradit jablka švestkami ve štrúdlu, nebo žemlovce.
Také jsou výborné k masu. Buďto si k masu můžeme zkusit vyrobit delikátní švestkovou omáčku, nebo můžeme maso se švestkami přímo péct. Další varianta je maso potřít povidly a nechat zapéct. Švestky se hodí v podstatě ke každému druhu masa, hlavně ke kuřecímu, vepřovému a zvěřině.
Balení: 0,5kg