<< Potřebujete snížit hladinu cukru v krvi? Glukorizin za akční cenu >>

×

Doprava ZDARMA
do Balíkovny od 5000 Kč

Ceník dopravy

NUTSMAN Pistácie pražené solené 1000g

Dostupnost: Skladem

Tento produkt momentálně není možné objednat.

Popis

Neloupané pistáciové oříšky pražené, solené. Perfektně se hodí k večerní loupačce u TV. Určitě vás ohromí!

  • druhá největší velikost 21/25 na trhu (velikost značí počet jader na 1 unci)
  • jemně solené pistácie

Složení:  Pražené pistácie ve skořápce (98,6%), sůl (1,2%), bramborový škrob (0,2%).

Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Po otevření ihned spotřebujte. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy arašídů, suchých skořápkových plodů a výrobky z nich.

Země původu: USA 

Upozornění: Tento výrobek prošel mnohonásobnými kontrolami. Eventuálním kouskům skořápek/pecek se nedá zabránit ani při nejmodernějším způsobu balení. Z tohoto důvodu není vhodný pro děti do 3 let. Doporučujeme přebrat.

Pistáciové oříšky

Pistácie je zhruba 10 m vysoký a asi 30 m široký keř, který kdysi nejspíše divoce rostl v suchých oblastech střední a západní Asie. Dále se pistácie pěstují v jihovýchodní Asii a ve Středomoří, kam se dostali ve středověku. Od poloviny19. století se pěstují i v Kalifornii.

Plody pistácií – pistáciové oříšky, jsou béžové skořápky, ve kterých je ukryto jádro, které může být barvy žluté až po nejrůznější odstíny zelené. Skořápky rostou na stromech v hroznech. Pokud skořápka dozraje, podélně puká na spojnici. Pokud však má nepříznivé podmínky v průběhu růstu, skořápka nepuká.

Platí, že čím zelenější plod, tím je kvalitnější. Jádro je ještě obaleno červenou slupkou, která se snadno slupuje a má charakteristicky nasládlou chuť. I samotné jádro je nasládlé chuti a má charakteristickou vůni.

Složení pistácií

Pistácie mají v průměru 55% olejů, 20% bílkovin a 15% cukrů, čímž se řadí mezi mimořádně cenné potraviny.

Obsahují draslík, hořčík a vápník, vitamíny A, B, E, železo, měď, selen a zinek a další silné antioxidanty.

Využití pistácií

Použití pistácií je všestranné, jádra se konzumují čerstvá, pražená, solená či jinak ochucená.

Z čerstvých pistácií se vyrábí zmrzliny.

Dále také moučníky typu baklava, což je středomořský recept z listového těsta a supersladké náplně s pistáciovou či mandlovou příchutí.

U nás jsou nejznámější pražené solené pistácie, které vylupujeme z naprasklých skořápek. Plody pistácií jsou zelené, přesto jsou někdy černé a to pokud byly před pražením naloženy v soli a citronu. Občas se dají sehnat i nesolené pistácie a ty jsou vhodné pro použití do sladké kuchyně.

Balení 1kg.

Tento produkt si momentálně prohlíží .
Certifikovaný e-shop České poštyBalíkovnaBalíkovna

Created by Netsimple